Sådan bruges skærmtid til at 'låse' dine mest følsomme apps

Alle Apples enheder er ekstremt sikre af design, men krypterings- og sikkerhedsfunktionerne på virksomhedens iPhone får normalt det meste af rampelyset.

Hvilket giver mening. iPhones er vores almindelige ledsagere - de går hvor vi går. På grund af det er det meget mere sandsynligt, at de går tabt, beslaglægges eller stjæles.

Men privatlivets fred behøver ikke kun være en failsafe mod tyveri og tab. Hvad med hvis du vil holde folk ude af bestemte apps - især de mennesker, der måske allerede kender din adgangskode.

Desværre er der ingen indbygget "adgangskodelås" til apps tilgængelige på iOS. Men med introduktionen af ​​Screen Time i iOS 12 er der en løsning, der kan lade dig "efterligne" den manglende funktion til en vis grad.

RELATEREDE:

  • Sådan bruges skærmtid med familiedelingsplan
  • Sådan nulstilles skærmtidsadgangskoden

Brugsvejledning

Screen Time er et digitalt trivselsværktøjssæt, der lader brugere spore deres iPhone-brug - og endda indstille begrænsninger for, hvornår de kan få adgang til bestemte apps.

På dette tidspunkt har du måske gættet, at det er sidstnævnte funktionalitet, som vi vil udnytte. I det væsentlige, når skærmtid er aktiv, kan du "låse" bestemte apps, der kræver din skærmtidskode for at få adgang.

  • Åbn Indstillinger på din iPhone.
  • Trykke på Skærmtid. Det kan være nødvendigt at trykke på Tænd skærmtid, hvis du ikke har konfigureret den.
  • Sørg for, at du har en adgangskode til skærmtid. Hvis du ikke trykker på Brug skærmtidsadgangskode.
  • Tryk på Appgrænser ikon. Godkend med din skærmtidskode.
  • Tryk på i menuen App Limits Tilføj grænse.
  • Sørg for at Alle apps og kategorier er valgt.
  • Tryk på Tilføje i øverste højre hjørne.
  • Vælg en tidsgrænse på 1 minut. Sørg for at Blokering ved slutningen af ​​grænsen er aktiveret.

På dette tidspunkt vil de fleste af dine apps automatisk "låse" efter et minut. Du skal indtaste adgangskoden til skærmtid for at låse dem op.

Det kan være irriterende for visse almindeligt anvendte apps. Med dette i tankerne kan du her føje apps til "Hvidliste" til skærmtid for lettere adgang.

  • Åbn Indstillinger
  • Gå til Skærmtid.
  • Trykke på Altid tilladt.
  • Find de apps, du vil forblive ulåste - hvilket betyder, at du ikke behøver at indtaste din skærmtidskode for at åbne dem.
  • Føj apps til Altid tilladt kategori ved at trykke på grøn + ikon.

Teknisk set, hvis du kun vil "låse" et par apps, skal du føje de fleste af dine apps til kategorien "Altid tilladt". Alle apps, der ikke er i denne kategori (under overskriften Vælg apps: låses).

Det handler om alt, hvad der er ved det. Det er ikke en perfekt løsning, men det fungerer og er lidt af et pænt trick.

Hvis du på et hvilket som helst tidspunkt vil slå den fra, skal du bare gå til Appgrænser, tryk på den specifikke grænse (og indtast din adgangskode), og tryk på Slet grænse.

Et par forbehold

Når vi taler om at være ufuldkomne, er der et par ting, du bør vide, før du bruger dette Screen Time-trick.

Safari

Hvis du tilføjer en appgrænse ved hjælp af skærmtid, kan det gøre Safari ret ubrugeligt. Det skyldes, at du af en eller anden grund ikke kan føje Safari til kategorien 'Tilladt altid'.

Du kan åbne Safari, når en skærmtidsappgrænse er aktiv, men hvert websted, du besøger, beder om en oplåsning.

Den bedste måde at komme rundt på dette er simpelthen at bruge en tredjepartsbrowser som Google Chrome eller Mozilla Firefox. Men din egen kilometertal kan variere.

Skjulte billeder

Husk, at "låsning" af Photos-appen ved hjælp af denne metode ikke forhindrer andre apps i at få adgang til den.

Med andre ord ville en snooper ikke være i stand til rent faktisk at åbne Photos-appen uden din adgangskode. Men de kunne se dine fotos via Beskeder, Facebook eller enhver anden app, som du kan uploade fotos til.

Apple har ikke et oprindeligt mediebeskyttelsessystem, men der er masser af apps med "vault" -type, der giver dig mulighed for at beskytte tekst, billeder og videoer bag en separat adgangskode.

Seneste indlæg