Den komplette guide til deaktivering eller afregistrering af iMessage (og FaceTime)

Hvis du bruger en iPhone, har du sandsynligvis bemærket, hvordan nogle tekster i Beskeder er blå, mens andre er grønne.

Du ved sandsynligvis endda hvad dette indikerer. Men hvis du ikke gør det, er det korte svar, at blå tekster er iMessages, og grønne tekster er standard SMS- eller MMS-tekstbeskeder.

Hvad er forskellen mellem SMS og iMessage?

iMessages og standard tekstbeskeder er afhængige af fundamentalt forskellige teknologier, selvom de ser ud og fungerer stort set ens.

Dybest set fungerer iMessages kun, når de sendes fra en Apple-enhed til en anden Apple-enhed. Men de har en håndfuld fordele. De er hurtigere, der er en masse eksklusive funktioner og klistermærker, og de kan sendes via Wi-Fi - og dermed undgå data- eller operatørtekstgebyrer.

Apple registrerer, når en tekst sendes mellem iOS-enheder og sender automatisk en iMessage i stedet for en standard SMS eller MMS.

Hvorfor vil jeg slå iMessage fra?

iMessages er typisk den bedste mulighed, når du sender og modtager tekster fra iOS-enheder, men der er en række grunde til, at du vil slå den fra til lejlighedsvis.

Teknologien er eksklusiv til iOS-platformen, hvilket betyder, at du kan støde på problemer, hvis du pludselig skifter til Android.

Du kan endda gå glip af tekstbeskeder, hvis Apple fejlagtigt sender en iMessage til din nye Android-enhed snarere end en standard SMS.

På bagsiden vil du måske bare låne din iPad til en ven eller et familiemedlem og hellere ikke vil give dem mulighed for at sende beskeder til alle dine iMessage-kontakter.

Det er værd at bemærke, at der er lignende grunde til at slå FaceTime fra, så vi dækker det også i denne artikel.

Adskillelse af kontaktdata

Hvis du bare lader en ven bruge din iPad, eller hvis du ikke vil have folk til at ringe til dit telefonnummer via FaceTime, er dette en god ikke-permanent løsning.

På den anden side, hvis du skifter mere til en Android eller en anden ikke-iOS-enhed, vil du springe disse trin over og gå videre til næste afsnit.

Uanset hvad er disse simpelthen en måde at "logge ud" af både iMessage eller FaceTime. Du kan nemt logge ind igen med dit Apple ID, når du er klar til at sende iMessages igen.

iMessage

  • Åbn Indstillinger.
  • Naviger til og tryk på Beskeder.
  • Trykke på Send & modtag.
  • Tryk på Apple-id indstilling øverst i menuen.
  • Et nyt pop op-vindue vises. Herfra skal du trykke på Log ud.

Facetime

  • Åbn Indstillinger.
  • Naviger til og tryk på Facetime.
  • Tryk på din Apple-id.
  • Et nyt pop op-vindue vises. Herfra skal du trykke på Log ud.

Sådan slukkes iMessage (og FaceTime)

Dette trin er til deaktivering af iMessages, når du skifter til en ikke-kompatibel enhed. Det er lidt mere af en permanent løsning, selvom det er reversibelt, hvis du beslutter at skifte tilbage til en iPhone.

Bemærk: Hvis du skifter til en Android eller en anden enhed, der ikke er iOS, skal du gennemføre disse trin, før du skifter. Faktisk er det bedst at udføre disse trin et par dage på forhånd for at give Apples servere tid til at indhente.

  • Åbn Indstillinger.
  • Find og tryk på Beskeder.
  • Tryk på skift ud for iMessage for at deaktivere det (det bliver nedtonet, når det er deaktiveret).
  • Tryk nu på Indstillinger for at gå tilbage til hovedmenuen.
  • Trykke på Facetime.
  • Tryk derefter på skift ud for FaceTime for at slå denne funktion fra.

Herfra skal du bare begynde at sende beskeder til dine iPhone-ejende kontakter. De skulle vises som grønne beskedbobler, hvis alle gik i orden.

RELATEREDE

  • iMessage fungerer ikke med iOS 12, foreslåede tip
  • FaceTime-problemer med iOS 12, Sådan løses
  • Fejl opstået under FaceTime / Message Activation på Mac, her er den rigtige løsning

Hvad hvis jeg ikke har min iPhone mere?

Hvis du allerede har givet væk, solgt eller genbrugt din iPhone, har du ikke held og lykke. Du kan stadig kontakte Apple og få dem til at slukke for iMessage uden en iPhone.

Tilsvarende, hvis du udførte ovenstående trin, men du ikke modtager beskeder fra iPhone-ejende venner, kan følgende metode hjælpe.

  • Klik på dette link. Det er Apples egen løsningssupportside.
  • Rul ned, indtil du ser Har du ikke længere din iPhone?
  • Indtast telefonnummeret du vil afregistrere formularen iMessage.
  • Klik på Send kode.
  • På din smartphone skal du kigge efter en tekst og indtaste koden i den.

Du skal få bekræftet, at iMessage er blevet deaktiveret inden længe.

Hvad hvis jeg ændrede mit telefonnummer OG ikke har den gamle telefon?

Hvis du også har ændret dit telefonnummer såvel som din telefon og ikke har adgang til din gamle iPhone og det gamle telefonnummer, skal du ændre dit Apple ID-kodeord.

Ændring af et Apple ID-kodeord fjerner alle telefonnumre fra din iPad, iPod touch og Mac. Opkald eller beskeder til de fjernede numre vises ikke længere på disse enheder.

Alternativt kan du ringe 1-800-MY-APPLE for at få en tekniker til at deaktivere iMessage manuelt for dit telefonnummer. Bare sørg for at bede om teknisk support og have dit Apple ID og telefonnummer ved hånden. De kræves.

Seneste indlæg