Sådan deaktiveres min fotostream, iCloud-fotobibliotek uden at miste medier

Apple har flere metoder, hvor brugerne kan dele eller gemme billeder via skyen. Dette er selvfølgelig en nyttig måde at opbevare vedvarende kopier af dine medier et andet sted end din enhed.

Men hvad sker der, hvis du tilfældigvis slukker eller deaktiverer en af ​​disse funktioner - bliver dine fotos slettet? Det korte svar er: sandsynligvis ikke, men der er et par ting at huske på.

Her er hvad du har brug for at vide om deaktivering af iCloud-fotodeling, Min fotostream og iCloud-fotobibliotek uden at dine billeder eller videoer forsvinder i glemmebogen.

iCloud-fotodeling

iCloud-fotodeling er en praktisk måde at nemt dele fotos og videoer med specifikke andre mennesker.

Du kan oprette et delt fotoalbum og invitere andre mennesker, der kan se og potentielt redigere albummet. Det er teknisk set ikke en skybaseret lagringstjeneste, men det fungerer på en lignende måde.

RELATEREDE:

  • Sådan sikkerhedskopieres din iCloud til et eksternt drev
  • Sådan downloades fotos fra iCloud til Thumb Drive
  • Alt om de nye iCloud Message Sync-funktioner

Men der er dog nogle problemer med at deaktivere funktionen eller slette et delt fotoalbum.

Sådan deaktiveres det uden at miste noget

Generelt forbliver fotos eller videoer, som du føjer til et delt fotoalbum, stadig på din enhed. På grund af dette kan du nemt deaktivere en funktion uden at miste noget af dit eget indhold.

Men fotos slettes fra enheder fra andre brugere, der har adgang til et delt album, hvis du sletter det.

Igen mister ingen noget på deres primære enhed. Men det er noget at huske på, hvis en ven sletter et foto, du vil beholde eller omvendt.

Min fotostream

Apples My Photo Stream er en skybaseret platform, der giver brugerne mulighed for at skubbe fotos taget fra en enhed til andre i deres økosystem.

Det har dog sine begrænsninger. For eksempel synkroniserer My Photo Stream kun billeder - ikke videoer eller endda Live Photos.

Tilsvarende vil My Photo Stream også kun skubbe de seneste 1.000 billeder til andre enheder.

Fordi det trækker fotos fra en brugers forskellige Apple-produkter, er der en vis spillerum så vidt deaktivering af funktionen uden at slette nogen billeder.

Sådan deaktiveres det uden at miste noget

Hvis du deaktiverer My Photo Stream, fjerner den synkroniserede fotos på den enhed, du bruger i øjeblikket.

Platformen sletter dog ikke automatisk disse billeder. De vil stadig være på de enheder, der har uploadet dem til My Photo Stream.

Hvis du bruger macOS, er der endda en mulighed for at gemme en kopi af billederne i My Photo Stream til dit lokale drev. Bare gå til Fotos -> Præferencer -> iCloud og tjek Min fotostream for at gemme alle dine billeder lokalt.

iCloud-fotobibliotek

Endelig er iCloud Photo Library sandsynligvis den mest fuldgyldige platform til opbevaring af fotos i skyen.

Når den er aktiveret, gemmer funktionen automatisk hvert billede og video, du tager i iCloud.

Det gør det let at få adgang til dit forskellige medieindhold gennem hele dit Apple-økosystem. Men det skaber nogle problemer, hvis du nogensinde vil deaktivere iCloud Photo Library ned ad vejen.

Sådan deaktiveres det uden at miste noget

Ud af disse muligheder kan brugerne støde på problemer med medier, der slettes mest i iCloud Photo Library.

Det skyldes, hvordan optimering af iCloud Photo Library fungerer. Når den valgfri Optimer iPhone-lagring er slået til, sletter Apple billeder og videoer i fuld opløsning fra din iPhone, der er synkroniseret i skyen.

Det erstatter derefter disse billeder og videoer med miniaturer, der giver dig en forhåndsvisning af - men ikke selve indholdet.

Når du går til at deaktivere iCloud Photo Library på et Apple-produkt, får du desuden en af ​​to prompter: Fjern fra iPhone eller Download fotos og video.

Hvis du vælger den første mulighed, slettes alle ikke-optimerede fotos og videoer fra din enhed.

Selvfølgelig går de måske ikke tabt for evigt. Du kan gendanne dem fra skyen ved at aktivere iCloud Photo Library med to valgfri indstillinger aktiveret: Download og opbevar originaler.

Afhængigt af hvor meget indhold du har i skyen, kan dette tage meget lagerplads på din enhed. Sørg for, at din iPhone, iPad eller Mac har masser af plads på den, før du gør det.

Yderligere overvejelse

Det er utroligt usandsynligt, at Apple mister et foto eller en video, der er gemt i iCloud. Tilsvarende er det temmelig usandsynligt, at iCloud nogensinde kommer til at gå i mave.

Alligevel er det smart at have mere end en kopi af et billede eller en video, der er særligt sentimental eller vigtig for dig.

Du kan følge vores guide til oprettelse af arkiverede sikkerhedskopier af dine iCloud-filer for at tredobbelt beskytte dig selv. Du kan aldrig være for forsigtig med ting, der er uerstattelige.

Seneste indlæg