Har du en ny Mac? Sådan bruges Apples migrationsassistent

Der er forskellige grunde til, at du vil kopiere dit indhold fra en Mac til en anden.

Måske vil du blot overføre filer. Eller måske har du en ny Mac, og du vil gerne overføre din brugerkonto fra din gamle maskine.

I sidstnævnte tilfælde har Apple heldigvis et indbygget system, der giver brugerne mulighed for nemt at migrere brugerkonti fra en Mac til en anden. Det hedder Migration Assistant. Sådan bruger du det.

Før du starter

Bemærk: Overførsel af en brugerkonto ved hjælp af denne metode kræver OS X Snow Leopard v10.6.8 eller nyere. Du vil også gerne sikre dig, at din gamle Mac har et computernavn.

Afslutningen af ​​den aktuelle migreringsproces er lidt anderledes afhængigt af hvilken rute du tager. Men med henblik på denne artikel antager vi, at du har begge Mac'er ved siden af ​​hinanden.

RELATEREDE:

    Hvis du har macOS Sierra eller nyere, skal du blot placere begge Mac'er ved siden af ​​hinanden og sørge for, at Wi-Fi er tændt. Hvis en Mac kører OS X El Capitan, skal du forbinde begge Mac'er til det samme Wi-Fi (eller Ethernet) netværk.

    Du skal også have den nye Mac konfigureret med mindst én bruger for at fortsætte.

    Sådan bruges migrationsassistent

    • Start migrationsassistent på begge Mac-computere. Det skal være placeret i mappen Hjælpeprogrammer i afsnittet Applikationer.
    • Klik på Blive ved på begge Mac-computere.
    • På din ny Mac, Vælg Fra en Mac, Time Machine-backup eller opstartsdisk.
    • Vælg Blive ved.
    • På din gamle Mac, vælg muligheden for at overføre oplysninger Til en Mac.
    • På din ny Mac, skulle du se en liste over "kilder" - i det væsentlige ting, der kan migreres fra. Vælg Mac med den brugerkonto, du vil overføre.

    På dette tidspunkt kan du muligvis se en sikkerhedskode vises på begge skærme. Dette er beregnet til at afbøde muligheden for, at dårlige aktører opfanger dine data. Bare sørg for, at koden er den samme på begge Mac-computere.

    • På din nye Mac skal du se en ny liste over overførbare emner vises. Du skal blot vælge de emner, du vil overføre. Generelt skal du kontrollere alt, medmindre der er en anden bruger, som du ikke vil migrere over.
    • Klik på Blive ved. På dette tidspunkt finder migrationsprocessen sted. Vent bare - det kan tage noget tid.
    • Når det hele er gjort, skal du kontrollere, om alle dine data og indstillinger er i orden.
    • Langt om længe, lav en fuld sikkerhedskopi på din nye Mac.

    Et par yderligere overvejelser

    Selvom det er hele migreringsprocessen, er der stadig et par ekstra ting, der er nyttige at huske på.

    Hvad hvis mine Mac-computere ikke kan være ved siden af ​​hinanden?

    Hvis du af en eller anden grund ikke kan have begge Mac-computere ved siden af ​​hinanden med Wi-Fi tændt, er der et alternativ, der er afhængig af Time Machine.

    Dybest set vil du gerne lave en fuld sikkerhedskopi til et Time Machine-drev. Så tag bare drevet med dig til din nye Mac og tilslut det.

    Derfra bruger du migrationsassistent. Ovenstående trin er identiske, bortset fra at du ikke behøver at gøre noget på din gamle Mac.

    Når du vælger en kilde, du vil migrere fra, skal du vælge den specifikke sikkerhedskopi på dit Time Machine-drev, når den vises.

    Hvad med disse applikationer?

    Applikationer kan overføres som en del af Migration Assistant-processen, men du vil være opmærksom på licenserne.

    Som på iOS kan den originale brugerkonto, der downloadede en app, muligvis "eje" den app. Dette kan være problematisk, hvis der er flere Apple-id'er på en enkelt Mac.

    Når du går for at opdatere appen på den nye Mac, skal du indtaste Apple-id'et og adgangskoden til den downloadede original. Hvis det er dig, er det fint. Men hvis det ikke er tilfældet, kan der være et problem.

    Sletning af brugerkonto på gammel Mac

    Men hvad nu hvis du giver din gamle Mac væk eller blot konfigurerer den som en "familie" -computer? I disse tilfælde vil du gerne slette den brugerkonto, som du migrerede over.

    Bare sørg for at du er logget ind på en administratorkonto, inden du fortsætter.

    • Åbn Systemindstillinger på din gamle Mac.
    • Klik på Brugere og grupper.
    • Klik på låsen i nederste venstre hjørne, og indtast adgangskoden.
    • Vælg den konto, du har migreret.
    • Klik på - ikonet nederst.
    • Du skal se en ny prompt pop op. Vælg den mulighed, der giver mest mening for dig (mere om disse nedenfor)
    • Klik på Slet bruger.

    Hvis du er i tvivl om, hvilken sletningsindstilling du skal vælge, er det her, du har brug for at vide om dem.

    1. Gem hjemmemappen i et diskbillede sletter brugerkontoen og hjemmekataloget, men gemmer indholdet i en slettet brugermappe.
    2. Skift ikke hjemmemappen sletter brugerkontooplysninger, men efterlader brugerfiler intakte.
    3. Slet hjemmemappen sletter systemoplysninger og filer.

    Vi håber, at du fandt denne artikel nyttig. Fortæl os, hvis du har spørgsmål ved hjælp af nedenstående kommentarer.

    Seneste indlæg