Afinstallerer apps fortsat din iPhone? Sådan stopper du automatisk aflæsning

Hvis du er ny på iOS 11, har du muligvis bemærket, at nogle apps "slettes" tilfældigt eller endda apps, der afinstallerer sig selv. Det kan være frustrerende at skulle geninstallere dine apps konsekvent. Men vær sikker på at din iOS faktisk fungerer som beregnet.

Det er en funktion, ikke en fejl. Faktisk bliver dine apps ikke rigtig "slettet" - de bliver downloadet. Funktionen hedder Offload Unused Apps, og den kan nemt slukkes (eller tændes igen).

Hvad er denne indstilling?

Dybest set er Offload Unused Apps en funktion, der blev introduceret i iOS 11 som en nem måde for brugerne at gemme og optimere deres lagerplads på.

Funktionen "aflæsser" automatisk apps, som du ikke bruger, eller kun meget sjældent bruger, når du har lav lagerplads. Disse apps forbliver på din startskærm, men ikonerne vises gråtonede og har et lille skylogo ved siden af ​​dem.

I modsætning til blot at slette en app gemmer offloading af applikationer faktisk appens dokumenter og appdata lokalt på din enhed.

Før iOS 11 var den eneste mulighed for at gemme lager faktisk at slette en app (som også slettede appens dokumenter og data).

Med andre ord kan du gemme lagerplads uden at miste appdata. Når du geninstallerer en app, der er downloadet, gendannes dataene automatisk.

Dybest set er det som om du aldrig slettede appen i første omgang.

Sådan deaktiveres Offload-apps (og andre muligheder)

Selvom det er en funktion, at dømme efter nogle indlæg på Apple supportfora, vil nogle brugere hellere have slået det fra.

Offload Unused Apps er som standard aktiveret. Alternativt kan brugerne være blevet tændt utilsigtet eller simpelthen testet det og besluttet, at de ikke kunne lide det.

Uanset hvad der er tilfældet, kan du deaktivere funktionen her.

Bemærk: Der er faktisk to måder at få adgang til funktionen på. Der er et skifte både i iPhone Storage og iTunes & App Store-sektionerne i Indstillinger. Den eneste måde at deaktivere funktionen på er dog i iTunes & App Store.

  • Åbn Indstillinger app
  • Trykke på iTunes & App Store
  • Du skal se de aflæsede ubrugte apps ved siden af ​​en skifte
  • Hvis skifteren er grøn, er den aktiveret. Tryk på det at deaktivere det

Hvis du nogensinde beslutter, at du vil have funktionen igen, skal du bare følge ovenstående trin og trykke på Aflæs ubrugte apps for at aktivere den.

Sådan aflæsses apps individuelt på din iPhone

Du kan muligvis have muligheden for at downloade apps i stedet for at slette dem, men du vil ikke have iOS til at gøre det automatisk.

Heldigvis kan du stadig downloade apps individuelt, selvom den automatiske indstilling er deaktiveret. Sådan gør du.

  • Åben Indstillinger
  • Trykke på Generel
  • Trykke på iPhone-opbevaring
  • Tryk på en app, som du vil downloade
  • I den næste menu skal du se en mulighed for at Offload-app. Tryk på det
  • Trykke på Offload-app igen for at bekræfte

Som med den automatiske indstilling gemmer apps, der downloades individuelt, appens dokumenter og data på din enhed. På den måde, når du vælger at geninstallere appen, gendanner den data problemfrit.

Sådan geninstalleres ikke-downloadede apps

Det er klart, at deaktivering af denne funktion geninstallerer dine apps og forhindrer dem i at blive aflæst automatisk i fremtiden.

Hvis du vil fortsætte med at bruge funktionen, men har brug for adgang til en individuel, downloadet app, kan du gå til Indstillinger -> Generelt -> iPhone-lagring. Tryk på en app, og tryk derefter på Geninstaller appen.

Alternativt kan du bare tryk på dets ikon for at geninstallere det

Andre problemer

På den anden side kan der være nogle problemer med Offload Unused Apps.

Nogle brugere rapporterer nemlig, at deres appdata faktisk bliver slettet, når en app er downloadet. Vi kan ikke uafhængigt bekræfte hvert tilfælde af dette, men det er bestemt ikke, hvordan aflæsning skal fungere.

Det kan være en fejl i din specifikke forekomst af iOS 11+ eller et problem med en individuel app. Heldigvis gør tab af appdata, når offloading af apps gør detikke synes at være udbredt. Med andre ord kan det meget vel bare være en isoleret eller sporadisk hændelse.

På en anden note, hvis din iPhone er rent faktisk sletning af apps i virkeligheden, så er der sandsynligvis en anden fejl eller et problem med dit håndsæt. Vi anbefaler at prøve en hård genstart, sikkerhedskopiere og nulstille fabrikken til din iPhone eller kontakte Apple-support direkte.

Seneste indlæg