Sådan deaktiveres det indbyggede kamera på din MacBook og Mac

Alle Mac'er undtagen Mac Mini leveres med et indbygget kamera. Disse webkameraer er kendt som iSight-kameraer. Du kan også finde folk, der henviser til dem som FaceTime Camera, men dette er et uofficielt navn.

ISight-kameraet har mange anvendelser; du kan bruge det til mere officielle formål som møder og opdateringer ved hjælp af Skype eller FaceTime eller bare bruge det til en sjov tid med Photo Booth eller andre tredjepartsapps. Som vi alle ved, kan Apple ikke lide at rodde for meget med designet og placeringen, så du kan altid finde denne søde lille fyr (kamera) øverst i midten af ​​skærmen.

På trods af at det er sjovt og nyttigt, vil mange brugere gerne deaktivere iSight-kameraet af forskellige årsager. Privatliv er en af ​​de største grunde, der skubber brugere til at slippe af med deres kameraer. Nogle netværksadministratorer fortsætter endda med at fjerne delen helt fra maskinerne.

Heldigvis er der mange måder, der kan deaktivere det indbyggede kamera på din Mac eller MacBook uden at skulle tage det fysisk af.

Lad os starte med et par ikke-tekniske og nemme måder.

Deaktiver indbygget MacBook-kamera via ikke-tekniske måder: Tape det op

Nu lyder det måske lidt sjovt, men det tjener formålet.

Når du prøver at deaktivere dit kamera, vil du faktisk have det til at stoppe med at tage billeder eller optage videoer, så placering af bånd over kameraet kan opnå slutresultatet.

Din maskine ser muligvis lidt patched ud, men det bedste ved denne metode er, at den er hurtig. Du kan sætte et bånd på kameraet, når du ikke ønsker det, og bare fjerne det for at sætte det tilbage til brug.

Du ville blive overrasket over at vide, at folk som Mark Zuckerberg fra Facebook og James Comey, den tidligere direktør hos FBI, er glade for dette hurtige tip.

Bemærk: Du kan også deaktivere mikrofonerne på dine MacBooks ved hjælp af samme teknik. De små huller ved siden af ​​jagterne er de egentlige mikrofoner.

Begræns tredjepartsappadgang via fortrolighedsindstillinger

I macOS Mojave og derover kan du vælge og vælge, hvilke apps du giver adgang til dit kamera og din mikrofon.

  1. Luk den app, som du vil bruge kameraet med, og gå tilSystemindstillinger > Sikkerhed og privatliv > Privatliv
    1. Hvis du låser din Macs indstillinger, skal du trykke på låsikonet og indtaste din enhedsadgangskode for at låse den op
  2. Tryk på Kamera
  3. Fjern markeringen i afkrydsningsfeltet ud for den app, du ikke vil give kameraet adgang til
  4. Gentag disse trin for Mikrofon hvis ønsket
  5. Når du er færdig, skal du trykke på låsikonet for at låse dine indstillinger igen
  6. Åbn appen igen, og kør en test for at se, om kameraet fungerer

Når du slukker for adgangen til en app, vises der en meddelelse, der beder om at tænde den igen, næste gang den app prøver at bruge dit kamera.

Sørg for at trykke på OK for at give din konference-app adgang til dit kamera og din mikrofon

Når du tillader tredjepartsapps eller websteder at bruge dit kamera, er de indsamlede oplysninger underlagt appens vilkår og fortrolighedspolitikker - ikke Apples. Vi anbefaler, at du læser gennem disse apps fortrolighedspraksis, før du accepterer.

Brug en dokumenteret tredjepartsapp

Objective-See 's OverSight overvåger en Macs mikrofon og webkamera og advarer brugeren, når den interne mikrofon er aktiveret, eller når en proces har adgang til webcam. Malware som OSX / FruitFly, OSX / Crisis, OSX / Mokes og andre er kendt for at forsøge at spionere på Mac-brugere. OverSight overvåger konstant et system og advarer en bruger, hver gang den interne mikrofon aktiveres, eller der er adgang til det indbyggede webkamera.

Deaktiver det indbyggede MacBook-kamera via terminalværktøjet

Deaktivering af kameraets hardware:

Gennem denne metode er hardware fuldstændig deaktiveret, hvilket betyder, at du ikke kan bruge kameraet til noget formål. Intet program, uanset om det er indbygget eller tredjepart, vil have adgang til kameraet, før du vender processen.

  1. I dette trin opretter vi en sikkerhedskopi af filen. Åbn terminalen, og skriv følgende kommando. Husk, at du kan springe dette trin over, hvis du ikke vil oprette en sikkerhedskopi. Men det anbefales at holde en sikkerhedskopi, så du kan vende processen, hvis du vil bruge kameraet igen.
    1. mkdir / System / Bibliotek / QuickTime / .iSightBackup
  2. Det er nu tid til at flytte Quick Time-komponenten i iSight-kameraet (som gør det muligt for apps at få adgang til det) til den sikkerhedskopimappe, vi oprettede i trin 1. Brug følgende kommandoer:
    1. sudo mv /System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component
    2. sudo mv / System / Bibliotek / QuickTime / .SightBackup /
  3. Genstart, og du er færdig!
  4. Hvis du vil bruge kameraet igen, skal du bare placere filen QuickTimeUSBVDCDIgitizer.component i følgende bibliotek / system / bibliotek / QuickTime og genstarte.

Brug Safari-kontrolelementer til at forhindre kameratilgang

Hvis og når du opgraderer din Mac / Macbook til macOS High Sierra +, vil du også kunne bruge de nye fortrolighedsfunktioner i Safari. Apple har foretaget nogle interessante opgraderinger til gavn for brugerne.

To af disse opdateringer vedrører forhindring af kamera- og mikrofonadgang til eksterne websteder. Du kan forhindre eksterne websteder i at få adgang til din MacBooks kamera og mikrofon. Opsætning er hurtig og nem.

  1. Åbn din Safari, og klik på Safari-menu> Indstillinger.
  2. Klik på Fanen Websites på toppen. Her kan du konfigurere tilladelser fra hvert websted såvel som din samlede browsersession.
  3. Klik på Kamera på venstre panel, og vælg 'Afvis' for at deaktivere kameraadgang.

Følg trinene for adgang til mikrofon også!

Vi håber, at du finder disse tip nyttige til beskyttelse af dit privatliv. Du er velkommen til at dele artiklen med dine andre MacBook-brugere!

Seneste indlæg