Hvor er kamerarulle i iOS 13 og iPadOS?

Finder du ikke kamerarulle-mappen på din iPhone, iPad eller iPad ved hjælp af iOS 13+ eller iPadOS? Kamerarullen i iOS 13 og iPadOS mangler ikke i Fotos. Det er ikke blevet fjernet, men flyttet til et nyt sted i den nye Fotos-app med nogle ændringer. Hvis du ikke kan finde de fotos, du har taget selv eller gemt online, kan du finde disse fotos på din iPhone og iPad.

Sådan finder du din kamerarulle i iPadOS og iOS13

Kamerarullen er nu under Fotos i iOS 13. Den var tidligere i 'Albums' i iOS 12. Brugere, der har deres iCloud-fotos deaktiveret, plejede at se 'Camera Roll' som den første mulighed i Album.

Ændringer i din Apple-enheds kamerarulle

For det første finder du ikke et emne med navnet "kamerarulle" i stedet, Apple omdøbt til det til "Seneste."

I modsætning til den tidligere iOS-kamerarulle inkluderer seneste fotos taget på selve din enhed OG andre fotos, der er gemt eller importeret fra andre kilder, herunder Safari eller Beskeder, din computers Photos-bibliotek og andre gemte billeder fra tredjepartsapps.

Så med iOS 13 og iPadOS er det faktisk svært at skelne billeder taget med enhedens kamera fra andre gemte billeder.

For at komme til kamerarullen i det nye operativsystem på din iPhone og iPad skal du åbne Photos-appen

  • Tryk på fanen "Fotos" nederst til venstre på skærmen

    Alle dine fotos findes nu på fanen Fotos på iOS 13 i modsætning til fanen Album i iOS 12.

  • Kamerarulle findes her i iOS 13
  • Tryk på 'Alle fotos' for at gennemse dit foto- og videobibliotek ELLER
  • Sorter dine fotos efter år, måneder, dage ved hjælp af de ekstra faner

I iOS 12, når du gennemsøgte alle dine fotos i standardalbummet 'Alle fotos', kunne du trykke på 'Vælg' og derefter trykke på flere fotos for at vælge dem eller føje dem til albummet via 'Tilføj til' -funktionen nederst på skærmen.

I iOS 13 og iPadOS kan du udføre den samme handling med nogle forbedringer.

iOS 13-kamerarulleforbedringer

Når du gennemsøger 'Alle fotos', vises datointervallet, der er knyttet til fotos, og placeringsoplysningerne øverst til venstre på skærmen. Dette ændres automatisk, når du ruller op eller ned på kamerarullen.

Brug Select og +/- for at zoome på de valgte fotos
  • Knappen 'Vælg' i iOS 13 vises nu som 'Vælg +/-' og er placeret i øverste højre hjørne ligesom iOS 12. Handlingen 'Vælg' fungerer omtrent som før, men den nye + / - funktion giver dig mulighed for at zoome ind og ud af fotos, mens du gennemsøger din kamerarulle.
  • Denne funktion var ikke der i iOS 12, hvor du var nødt til at trykke på et af billederne for at se dens detaljer. På det nye operativsystem gør zoomfunktionen det let at inspicere dine fotos.
  • Hvis du trykker på måneder / dage / år i bunden af ​​din kamerarulle, filtreres de rigtige fotos, hvilket gør det virkelig nemt at finde de fotos, du leder efter (du kan selvfølgelig også bruge Siri til at hente alle fotos!).
  • Den gamle "opsummerede fotos" -indstilling i Fotos er nu fjernet, og sorteringen er blevet indarbejdet i hovedvisningen "Alle fotos".

Tip: Mens du gennemsøger dine 'Alle fotos', skal du trykke på ikonet 'Fotos' i nederste venstre hjørne af din skærm, og det fører dig til dine seneste fotos.

Sådan deaktiveres Auto-Play til Live-fotos og -videoer i iOS 13 og iPadOS

Dine live-fotos og -videoer afspilles automatisk som standard, når du gennemsøger dem i din kamerarulle. Du kan deaktivere dette ved at:

  1. Tryk på Indstillinger
  2. Tryk på Fotos
  3. Rul ned til 'Fanen Fotos'
  4. Deaktiver 'Autoplay-videoer og Live-fotos'

Den anden velkomne ændring i iOS 13-fotos er, at når du deler mere end 3 fotos med nogen, konverterer den ikke automatisk til et iCloud Photo-link, men vedhæfter disse fotos en efter en.

Standardadfærd for iCloud-fotolink er fjernet i iOS 13

Du kan dog vælge at 'Kopiere iCloud-link' for de flere valgte fotos og sende dem ud.

For dem, der synkroniserer deres fotos med deres computer eller MacBook, kan du måske finde det lidt irriterende i starten, da alle disse fotos tilføjes med alle dine iPhone-fotos.

Hvad med sorteringsrækkefølgen for Fotos?

Bemærk: Hvis du ikke bruger iCloud Photo Library indtil iOS 12, har du stadig et Camera Roll Album, der er sorteret efter det sidste billede af, hvornår det blev taget / tilføjet (uanset EXIF-data).

iOS 13 har introduceret adfærd, der eksisterede kort med iOS 8, da Camera Roll Album blev slettet. I denne sammenhæng er kamerarullen og fanen "Alle fotos" forskellige. Fanen Alle fotos sorteres efter datoen for EXIF-dataene.

Fotosappen åbner lynhurtigt i iOS 13, og den er nem at bruge. Den nye app indeholder også yderligere forbedringer i søgefunktionen, der vil vise sig praktisk, når du forsøger at finde noget hurtigt.

Sådan deler du fotos fra et album til et andet i Photos-appen

Mange af vores læsere elsker at dele fotos fra album til album eller dele med venner og familie via delte album. Men med opdateringen kan mange mennesker ikke finde ud af, hvordan man gør dette!

Sådan tilføjes fotos og videoer fra eksisterende album

  • Åbn det foto eller den video, du vil dele
  • Tryk på del-knap
  • Gå forbi de to rækker med ikoner til listen over handlinger
  • Vælg at Føj til delt album eller Føj til album
  • Vælg det album eller det delte album, du vil føje det til
  • Hvis du ikke kan se muligheden for at føje til delt album, skal du markere Indstillinger> Apple ID-profil> iCloud> Fotos, og slå Delt album til.

Sådan fjernes et foto eller en video fra et album i Photos-appen

  1. Åbn et album i appen Fotos
  2. Vælg et foto eller en video, og se den på fuld skærm
  3. Tryk på skraldespanden
  4. Vælg at fjerne elementet fra bare albummet eller slette det fra iCloud Photos på alle dine enheder

Seneste indlæg