Hvordan rydder jeg min søgehistorik på min iPhone og beskytter mit privatliv

Der er en overraskende mængde private oplysninger gemt på vores iPhones. Fra hvor vi sidst besøgte, til vores seneste opkald og tekster, og for mange, endda vores kreditkortnumre - alle disse ting og en masse meget mere findes på vores iPhones. Og det hele venter bare på nysgerrige øjne at opdage.

Så du skal være bekymret for at beskytte disse oplysninger. Måske deler du enheder med din ægtefælle, børn eller forældre, og du vil have, at dine data forbliver private for dig.

I denne artikel lærer vi, hvordan vi holder tingene for os selv og kontrollerer, hvad andre mennesker (og apps) kan få adgang til.

Visse iOS-apps sporer og gemmer vores brugsaftryk

Nogle apps gemmer faktisk automatisk din brug, mens andre gemmes baseret på dine præferencer og indstillinger.

Når vi tænker på vores online historie, tænker vi primært i form af browserhistorik.

Der er dog andre apps, der fortjener et andet udseende, når det kommer til at rydde historik.

Af denne grund er det vigtigt regelmæssigt at rydde din søgehistorik på din iPhone og beskytte privatlivets fred.

Og glem ikke dine iPads og iPod Touches!

1) Sådan ryddes gamle adresser fra Apple Maps

Når du åbner Apple Maps på din iPhone, kan du se gadeadresser under søgefeltet.

Nogle af adresserne kan være dem, du tidligere har brugt, eller adresser, som du tilfældigvis passerer et par gange.

Nogle brugere rapporterede, at de ikke er i stand til at slette disse gamle adresser fra deres Apple Maps.

Når de stryger til venstre, kan de ikke finde en mulighed for at slette adressen. Den eneste tilgængelige option er aktieoption.

Normalt, når du stryger til venstre, finder du indstillingen 'Fjern'.

Hvis du står over for dette problem på din iPhone, er der en hurtig og nem løsning via Indstillinger, der hjælper dig med at få adgang til funktionen "Fjern".

Sletning og geninstallation af Apple Maps løser ikke problemet.

Trykke på Indstillinger> Privatliv> Placeringstjenester

Tryk derefter på Systemtjenester (Sidste mulighed nederst på skærmen) efterfulgt af Væsentlige placeringer og ryd historien her.

Start dit Apple Maps nu, og stryg på adressen.

Dette viser dig Fjern-indstillingen, som du kan bruge til at slette den gamle adresse fra Apple Maps.

2) Sådan slettes Spotlight-søgehistorik

Mange iFolks bruger Spotlight-funktionen til at søge efter ting på deres iPhone eller iPad.

Fra din startskærm, når du stryger til venstre, kan du bruge Spotlight-funktionen til at søge efter dokumenter, e-mails og webresultater.

Funktionen sporer din brug, så den kan give bedre forslag.

Den eneste måde, du kan rydde din søgehistorik og -resultater på, er ved at deaktivere Siri-forslag

For at gøre dette skal du trykke på Indstillinger> Generelt> Siri og søgning.

For at fjerne din historie skal du deaktivere alt underSiri Forslag og genstart din iPhone.

Dette rydder din søgehistorik fra din enhed.

Udfør denne proces med jævne mellemrum!

3) Rydning af Safari-historik på din iPhone

Når det kommer til Safari, er mulighederne for at beskytte dit privatliv let tilgængelige via Indstillinger.

Hvis du ikke ønsker, at dine Safari-oplysninger skal vises i søgning, opslag eller tastatur, kan du slå denne indstilling fra.

Trykke på Indstillinger> Safari> Siri & søgning.

Sluk for Forslag til søgning og Siri på denne skærm.

Rul ned til bunden på skærmen Safari-indstillinger.

Klik her på "Ryd historik og webstedsdata" for at fjerne al historik og webstedsdata.

Hvis du selektivt vil slette webstedsdata, er en bedre mulighed at bruge Indstillinger> Safari> Avanceret> Webstedsdata.

Her kan du søge efter specifikke websteddata eller slette hele sættet ved at vælge Fjern alle webstedsdata nederst på skærmen.

Flere mennesker har klaget over, at rydning af historie ikke rydder alt

Nogle gange er der cookies, der er tilbage i historikken, der viser 0 kb.

Dette har været en fejl i Safari i nogen tid nu.

Hvis du oplever dette problem, er dit bedste valg at åbne det websted, som cookien er beregnet til.

Når du har åbnet webstedet i Safari, skal du prøve at rydde historik og webstedsdata igen via Safari-indstillinger.

Vi tror ikke, at der er nogen risiko, hvis historikelementet kun viser 0 kb.

4) Revidere adgang til tredjepartsapps på din iPhone

Endelig er det altid en god ide at besøge de generelle privatlivsindstillinger på din iPhone.

Under vores travle tidsplan har vi tendens til at downloade mange tredjepartsapps og give dem let adgang til vores indhold.

Jeg er sikker på, at der er mange apps, du tidligere har downloadet, som du sandsynligvis ikke længere bruger.

Trykke på Indstillinger> Privatliv> Placeringstjenester

Gennemgå alle de tredjepartsapps, som du giver adgang til din "placering" ved hjælp af en af ​​dem Altid eller Under brug.

Det samme gælder også for dine fotos

Trykke på Indstillinger> Privatliv> Fotos og sørg for, at du rent faktisk bruger de tredjepartsapps, der er angivet i dette afsnit.

se på, hvilke apps du giver adgang til dine fotos på din iPhone

Du kan altid ændre adgangen til appen til “Aldrig" i stedet for "Læs og skriv”Hvis du ikke er sikker på at dele dine oplysninger.

Gentag denne proces også for kameraindstillingen iIndstillinger> Privatliv> Kamera.

kontrollere, hvilke apps du giver adgang til dit kamera

Slå alle apps fra, som du ikke vil have adgang til dit kamera.

Resumé

Vi håber, at du fandt disse korte tip nyttige.

Du er velkommen til at dele dem med dine foretrukne iFolks og fortælle os i kommentarerne nedenfor, hvis du har yderligere spørgsmål.

Seneste indlæg