Sådan annulleres dit iCloud-lagerabonnement uden at miste data

Uanset om du er klar over det eller ej, gemmer du sandsynligvis mange vigtige ting i iCloud. Derfor skal du være forsigtig med at miste ingen data, hvis du vælger at annullere dit betalte iCloud-lagerabonnement.

Apple giver hver bruger 5 GB gratis lagerplads til brug sammen med iCloud. Det er normalt ikke nok plads, så mange af os betaler for mere lagerplads hver måned med et iCloud-abonnement.

Men hvis abonnementstræthed får dig ned, kan du her annullere din betalte iCloud-lagring uden at miste værdifulde data.

Hvad er iCloud?

Du kan måske finde dig selv at betale for et iCloud-lagerabonnement uden helt at forstå, hvad iCloud er. Lad os tage et øjeblik til at dække nogle grundlæggende oplysninger om iCloud for at sikre, at du stadig vil annullere det.

iCloud er Apples cloud-opbevaringstjeneste, der synkroniserer en lang række data på tværs af alle dine Apple-enheder, fra iPhones til iMacs. Du kan endda synkronisere data til din Windows-computer ved hjælp af iCloud til Windows-appen.

Det mest populære indhold at gemme og synkronisere over iCloud inkluderer:

  • Fotos og videoer
  • Dokumenter og filer
  • iCloud-e-mails
  • Kalendere
  • Påmindelser
  • Bemærkninger
  • Og mere
iCloud synkroniserer fotos, dokumenter og andre data på tværs af dine Apple-enheder.

Når iCloud er tændt, uploades disse data til skyen og bliver tilgængelige på alle dine andre enheder.

En anden vigtig anvendelse af iCloud er at sikkerhedskopiere din iPhone, iPad eller iPod touch. Disse iCloud-sikkerhedskopier opdateres automatisk for at opbevare en sikker kopi af dine data i skyen, hvis du mister, beskadiger eller opgraderer din enhed.

Hvad sker der med data, når du opsiger dit iCloud-abonnement

Når du opsiger dit iCloud-lagerabonnement, reducerer Apple din konto til de gratis 5 GB. Hvis du har mere end 5 GB data gemt i iCloud, sletter Apple normalt ikke det i yderligere 30 dage.

iCloud og alle de tjenester, der er knyttet til det, holder op med at arbejde, indtil du reducerer din brug til mindre end 5 GB eller køber mere lagerplads igen. Hvis du ikke gør dette inden for 30 dage, begynder Apple at slette dine iCloud-data.

Der er ingen måde at gendanne det igen, når det sker.

Apple tilbyder en række iCloud-lagringsmuligheder. Billedkredit: Apple

Hvis du er glad for at minimere din brug til 5 GB eller mindre, kan du annullere dit betalte lagerabonnement og stadig bruge iCloud gratis.

Sådan gør du det.

Trin 1. Find ud af om din nuværende iCloud-lagringsanvendelse

Brug et øjeblik på at finde ud af, hvor meget iCloud-lager du har, og hvad du bruger det til i øjeblikket. Du kan gøre dette fra en iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller Windows-pc.

Noter, hvor meget data du skal fjerne for at bringe dit forbrug under 5 GB. Se derefter på de bestemte apps eller tjenester, der optager mest lagerplads, og find ud af, hvad du har brug for at slippe af for at nå dette mål.

Tjek din iCloud-brug på en iPhone, iPad eller iPod touch:

  1. Gå til Indstillinger> [Dit navn]> iCloud> Administrer lagerplads.
  2. Øverst på skærmen viser et diagram din samlede lagerplads og brug.
  3. Rul ned på listen for at se, hvor meget plads hver tjeneste eller app bruger.
Tjek din iCloud-brug i enhedens indstillinger.

Tjek din iCloud-lagring på en Mac:

  1. Åbn Æble menu og gå til Systemindstillinger> Apple-id, og klik derefter på iCloud fra sidepanelet.
  2. Nederst i vinduet viser et diagram din samlede lagerplads og brug.
  3. Klik på Styre for at se, hvor meget plads hver tjeneste eller app bruger.
Find din iCloud-brug i Systemindstillingerne på en Mac.

Tjek din iCloud-lagring på en Windows-pc:

  1. Åben iCloud til Windows.
  2. Nederst i vinduet viser et diagram din samlede lagerplads og brug.
  3. Klik på Opbevaring for at se, hvor meget plads hver tjeneste eller app bruger.
iCloud til Windows viser din brug nederst i vinduet.

Trin 2. Reducer din iCloud-opbevaringsbrug

Du skal nu have en idé om de data, du skal slette fra iCloud for at bringe din brug ned på 5 GB. Fjern disse ekstra data, inden du opsiger dit iCloud-lagerabonnement, hvis du ikke kan gendanne det bagefter.

Følg disse trin for sikkert at reducere din iCloud-lagerforbrug.

Download og arkiver data, du vil gemme

Forudsat at du har nok ledig lagerplads på din enhed, er det muligt at downloade alt, hvad du opbevarer på iCloud. Du skal ikke bekymre dig om at slette noget fra iCloud endnu, fordi det muligvis også sletter din lokale kopi.

Følg denne Apple Support-guide for de bedste måder at downloade og arkivere dine iCloud-data på.

Den nemmeste måde at arkivere data på er at downloade dem fra iCloud-webstedet.

Afhængigt af hvor meget gratis lagerplads der er på din mobilenhed, vil du muligvis downloade dit iCloud-indhold til en computer i stedet.

Find en ny måde at sikkerhedskopiere din enhed på

De fleste mennesker har mere end 5 GB data på deres Apple-enheder, hvilket betyder, at dine iCloud-sikkerhedskopier også bliver mindst så store.

Start manuelt at sikkerhedskopiere din enhed til en computer, så du ikke behøver at være afhængig af iCloud.

Brugere af iPhone, iPad og iPod touch kan bruge iTunes til at sikkerhedskopiere deres enhed til en computer. Hvis din Mac kører macOS Catalina eller nyere, skal du bruge Finder til at sikkerhedskopiere din mobile enhed i stedet.

Ikonet for backup-status ændres til en udskubningsknap, når sikkerhedskopien er afsluttet.

Mac-brugere kan bruge Time Machine til at sikkerhedskopiere til et eksternt drev.

Hvis du fulgte det foregående trin for at downloade iCloud-data til din enhed, skal du sikkerhedskopiere det nu for at beskytte disse data.

Slet apps og fra iCloud til frigør lagerplads

Nu skal du have en lokal kopi af alt, hvad du vil gemme fra iCloud og en sikkerhedskopi af disse data på en separat computer eller et eksternt drev.

Det er tid til at slette data fra iCloud for at nedbringe din brug til 5 GB.

Følg disse instruktioner for at reducere din iCloud-lagring ved at administrere din:

  • Fotos og videoer
  • iCloud Drive-dokumenter
  • Indfødte og tredjeparts appdata
  • iCloud-kontomails og vedhæftede filer
  • iPhone, iPad og iPod touch iCloud-sikkerhedskopier
Deaktivering af iCloud-tjenester giver dig mulighed for at downloade indholdet til din enhed.

Trin 3. Annuller din betalte iCloud-abonnementsplan

Det er tid til at annullere dit betalte iCloud-lagerabonnement. Ændringerne af din iCloud-lagring træder i kraft i slutningen af ​​din nuværende betalingsperiode, men Apple giver dig normalt yderligere 30 dage til at fjerne indhold, hvis du stadig bruger mere end 5 GB.

Du kan opsige dit iCloud-lagerabonnement fra enhver enhed.

Annuller din iCloud-lagring fra en iPhone, iPad eller iPod touch:

  1. Gå til Indstillinger> [Dit navn]> iCloud> Administrer lagerplads.
  2. Tryk på Skift lagerplan> Nedgraderingsindstillinger.
  3. Indtast din Apple ID-adgangskode, og tryk på Styre.
  4. Vælg Gratis 5 GB lagringsmulighed og tryk på Færdig.
  5. Bekræft, at du vil Nedgradering dit lager.
Vælg de gratis 5 GB-muligheder som din nedgraderingsmulighed.

Annuller din iCloud-lagring fra en Mac:

  1. Åbn Æble menu og gå til Systemindstillinger> Apple-id, vælg derefter iCloud fra sidepanelet.
  2. Klik på Administrer> Skift lagerplan> Nedgraderingsindstillinger.
  3. Indtast din Apple ID-adgangskode, og klik Styre.
  4. Vælg Gratis 5 GB lagringsmulighed og klik Færdig.
  5. Bekræft dine oplysninger, og klik Færdig.
Vælg den gratis lagerplads som din nedgraderingsmulighed.

Annuller din iCloud-lagring fra en Windows-pc:

  1. Åben iCloud til Windows.
  2. Klik på Opbevaring> Skift lagerplan> Nedgraderingsindstillinger.
  3. Vælg Gratis 5 GB lagringsmulighed og klik Færdig.
  4. Bekræft dine oplysninger, og klik Færdig.

Gem dine fotos i skyen med Google Fotos

En af de bedste ting ved at betale for ekstra iCloud-lagring er at gemme så mange fotos, som du vil i skyen. Det betyder, at du kan få adgang til dem på tværs af alle dine enheder.

Det er ikke muligt at gøre, hvis du opsiger dit betalte abonnement på iCloud-lager, medmindre du har mindre end 5 GB fotos.

Du kan dog få alle de samme fordele gratis ved hjælp af Google Fotos i stedet, hvilket giver dig mulighed for at uploade ubegrænsede fotos for at få adgang til alle enheder. Overfør dine iCloud-fotos til Google, så du ikke behøver at betale for iCloud igen!

Seneste indlæg